Vad ska en bröllopskostym uppfylla?

Vad ska en bröllopskostym uppfylla?

Att välja den perfekta bröllopskostymen är ett avgörande steg i förberedelserna inför din stora dag. Kostymen ska inte bara vara snygg och passande, utan den ska också vara bekväm och i harmoni med resten av ditt bröllop. Låt oss ta en snabb titt på vad en bröllopskostym bör uppfylla.

Tidpunkt för val av kostym

Börja leta efter din bröllopskostym tidigt. Helst bör du börja shoppa fem månader före bröllopet. Detta ger dig tillräckligt med tid för att titta på olika stilar, göra justeringar och göra eventuella ändringar.

Kostymens passform

En välsittande kostym är avgörande. Den ska sitta bekvämt runt axlarna utan att vara för tajt eller för lös. Du ska lätt kunna röra armar och axlar. Var också uppmärksam på jackans längd; den ska vara tillräckligt lång för att täcka din rumpa, men inte så lång att den visuellt förkortar dina ben. Vill du veta mer om vad som gör en kostym till en riktig bröllopskostym? Läs då också vår blogg: Vad gör en kostym till en riktig bröllopskostym? 

Hur tajt ska en bröllopskostym vara?

En bröllopskostym ska inte vara för tajt. Det ska finnas precis tillräckligt med utrymme för att stoppa in handen mellan kavajen och skjortan. Om du har mer utrymme, till exempel tillräckligt för att knyta näven, är kavajen för lös och behöver förmodligen tas in.

Kom överens med vittnena

Det är viktigt att brudgummen och hans vittnen är någorlunda synkade. Det kan innebära att de bär samma kostymer eller att brudgummen sticker ut med ett unikt inslag, t.ex. en annorlunda färg på slipsen eller en speciell ficknäsduk.

Är det OK om bruden ser brudgummens kostym?

Traditionellt sett sägs det att det betyder otur för bruden att se brudgummens kostym före bröllopet. Denna tradition håller dock på att förändras och många par väljer att inte följa denna regel. Detta handlar verkligen om personliga preferenser.

Budget för en bröllopskostym

När det gäller priset kan en kvalitetskostym variera från cirka 300 euro till så mycket som 2000 euro eller ännu mer, beroende på märke och materialkvalitet. Det är viktigt att välja en kostym som passar din budget, men som också uppfyller dina förväntningar när det gäller kvalitet och stil. För en prisvärd bröllopskostym är The Garrison rätt ställe att gå till. Vill du veta mer om att köpa en bröllopskostym och vem som tar hand om den? Läs då också vår blogg: Vem betalar för brudgummens kostym?

Färg och stil på kostymen

Färgen och stilen på kostymen bör matcha bröllopets formalitet och tema. Populära val är marinblått, kolgrått och svart. För ett formellt bröllop är mörka färger ofta ett säkert val. Accessoarer som slipsar, ficknäsdukar och manschettknappar kan också hjälpa till att ge din kostym en personlig touch.

Kostymens längd och passform

Kostymens längd är också viktig. En kostym som är för lång eller för kort kan förvränga dina proportioner. Byxorna ska sitta i midjan och vara raka eller ha en diskret avsmalning mot ankeln. Jackans längd ska helst nå upp till tummens andra knoge.

Åtsittande eller lös?

En kostym ska varken vara för tajt eller för lös. En kostym som är för tajt kan vara obekväm och ge fel intryck, medan en kostym som är för lös kan se slarvig ut. Hitta en balans där kostymen sitter bra men ändå ger rörelsefrihet. Använd storlekstabellerna som medföljer våra produkter för att hitta den perfekta kostymen. 

Vikten av en andra utprovning

En andra utprovning närmare bröllopet är viktig för att se till att din kostym sitter perfekt. Kroppsmått kan ändras, så en sista provning några veckor före bröllopet kan vara nödvändig för att se till att allt fortfarande passar perfekt. Det är också nu du kan göra de sista ändringarna, som att justera byxans fåll eller ta in kavajen.

Köp din bröllopskostym billigt online på The Garrison

I jakten på den perfekta bröllopskostymen är bekvämlighet lika viktigt som stil och kvalitet. Det är därför vi inbjuder dig att upptäcka din perfekta bröllopskostym på The Garrison, där du enkelt kan handla online. Vår omfattande kollektion, som sträcker sig från klassiska snitt till modern design, garanterar att du hittar något som inte bara uppfyller alla dina behov, utan också återspeglar din personliga stil.