Vad gör en kostym till en riktig bröllopskostym?

Vad gör en kostym till en riktig bröllopskostym?

Det är något speciellt med att välja en bröllopskostym. Du ska vara med om att fira kärlek och hängivenhet och du vill se ut från din bästa sida. Men vad skiljer en bröllopskostym från en vanlig kostym? Vad gör en kostym till en riktig bröllopskostym? Läs snabbt vidare. 

Det viktigaste först: Middagskavajens dilemma

En smoking är ett klassiskt och formellt alternativ för brudgummen. Du känner igen en smokingkavaj på satindetaljerna: slag, ficklock, knappar och sidoränder på byxorna. En smokingkavaj är vanligtvis svart eller vit och kan vara enkel- eller dubbelknäppt. Till skillnad från en vanlig kostym som oftast har två knappar. Men betyder det att en smoking är den ultimata bröllopskostymen? Inte nödvändigtvis. Man kan ha ett underbart bröllop utan att bära smoking, och det är många som gör det.

Smoking The Garrison

Kan en vanlig kostym fungera som bröllopskostym?

En ofta ställd fråga är: kan en vanlig kostym fungera som bröllopskostym? Svaret är ja, men det finns några saker att tänka på. En kostym kan bäras utan slips, särskilt om kostymen är avslappnad och bekvämligheten är viktig. En linnekostym kan också vara ett bra val för ett sommarbröllop, förutsatt att den är väl matchad med resten av outfiten och klädkoden för bröllopet (se även våra sommarkostymer). 

Bröllopskostymen kontra den vanliga kostymen

En bröllopskostym har ofta unika detaljer och accessoarer som du inte hittar i en vanlig kostym. På formella bröllop är det till exempel vanligt med smoking, komplett med slag i satin, fickfoder i satin, knappar i satin och satinränder på byxbenen. Även strukturen på en bröllopskostym kan skilja sig från en vanlig kostym. En smoking kan vara dubbelknäppt eller ha bara en knapp, medan en standardkostym vanligtvis har två knappar.

Från affärskostym till bröllopskostym 

Även om affärskostymer och bröllopskostymer ofta ser likadana ut finns det små skillnader. En mörk kostym och slips är ofta acceptabelt för ett formellt bröllop. Men om bröllopet inte har en formell klädkod kan du också bära en ljusare kostym. Det finns många olika stilar, från klassiska svarta kostymer till mer informella khaki- eller bruna kostymer, till moderna blå kostymer eller till och med vinröda kostymer. Titta gärna runt i vår webbshop och ta reda på vilken kostym som passar dig bäst. Vi har lagt till en storlekstabell till alla produkter, så att du kan vara säker på att din bröllopskostym kommer att passa ordentligt. 

Färgen är avgörande

När du väljer bröllopskostym måste du tänka på färgen. Antag att klädkoden inte är black-tie eller white-tie. Då är en mörkgrå eller marinblå kostym ett säkert val. Dessa färger är mångsidiga och fungerar för både formella och avslappnade ceremonier.

Tidpunkten på dagen kan dock också påverka valet av färg. För ett tidigt bröllop är det bättre att välja ljusare färger som vitt eller ljusblått, medan det för en kvällsceremoni är bättre att välja mörkare färger som svart eller marinblått. Om du vill ha personlig rådgivning kan du också alltid kontakta oss

Accessoarer fulländar din bröllopskostym

Accessoarer är också viktiga när man förvandlar en vanlig kostym till en bröllopskostym. För ett smokingbröllop består den traditionella outfiten av en svart fluga, svart smokingjacka, vit skjorta, manschettknappar, en valfri väst eller kummerbund, skräddarsydda svarta byxor och oxfordskor (vanligtvis svarta och blanka). Men kom ihåg att även om du inte bär smoking så kan rätt accessoarer ta din kostym till nästa nivå.

Vilken bröllopskostym väljer du för ett strand- eller cocktailbröllop? 

För strandbröllop eller informella kvällsmottagningar är kavajer populära. När kvällen fortskrider och dansen börjar kan du ta av dig kavajen. Dessutom, om du går på ett strandbröllop kan en slips få dig att känna dig för varm och obekväm. I det här fallet är det acceptabelt att bära en kostym utan slips. Tänk också alltid på vilken typ av bröllop det är och vilken miljö du befinner dig i. Det är också alltid bra att kolla väderprognosen innan din spännande dag börjar. 

Brollopskostym sommer

Ingen bröllopskostym är perfekt för alla

Det finns ingen fast regel för vad som är en perfekt bröllopskostym. Det beror helt på stilen på ditt bröllop och din personliga smak. Oavsett om du väljer en smoking, en marinblå kostym eller en avslappnad linnekostym är det viktigaste att du känner dig bekväm och självsäker på din stora dag. För i slutändan är det det som gör en kostym till en riktig bröllopskostym: den utstrålar kärlek, glädje och spänning hos den person som bär den. Och ingen annan kostym kan göra det. 

Köp din bröllopskostym online på The Garrison 

The Garrison gör din jakt på den perfekta bröllopskostymen ännu enklare. Från bekvämligheten av ditt eget hem kan du bläddra bland vårt breda urval av kostymer. Letar du efter traditionell smoking, en modern marinblå kostym eller kanske något mer avslappnat för ett strandbröllop? Vi har allt! Med vår enkla, användarvänliga webbplats kan du sätta ihop den perfekta looken utan stress. Var och en av våra kostymer är tillverkade med känsla för detaljer och kvalitet. På The Garrison förstår vi att din stora dag är speciell och vi vill se till att du ser ut och känner dig som den bästa versionen av dig själv. Så vad väntar du på? Dyk ner i vår kollektion och hitta din ultimata bröllopskostym på The Garrison idag!