Vad ska du tänka på när du köper en bröllopskostym?

Vad ska du tänka på när du köper en bröllopskostym?

Att välja den perfekta bröllopskostymen är ett viktigt beslut för alla brudgummar. Du kommer att bära denna kostym på en av de mest minnesvärda dagarna i ditt liv, så det är viktigt att den inte bara är snygg, utan också bekväm och lämplig för tillfället. På den här sidan diskuterar vi vad du ska tänka på när du köper en bröllopskostym.

Vikten av en bra passform

En välsittande kostym kan förändra din look. En kostym med dålig passform kan å andra sidan förstöra även den mest eleganta design. Var uppmärksam på passformen runt axlar, midja och ben. En kostym ska vara bekväm, men inte för lös eller för åtsittande.

Hur vet man om en kostym sitter bra?

Ett bra sätt att kontrollera är att stoppa in handen i jackan när den är uppknäppt. Om handen lätt går in utan för mycket utrymme har kostymen bra passform.

Matcha med din partners kläder

Det är viktigt att din kostym passar bra ihop med din partners kläder. Det betyder inte att ni måste ha exakt samma färger, utan snarare att stilar och färger kompletterar varandra. Undvik att helt matcha bröllopsgästernas kläder, du måste sticka ut!

Att välja rätt stil: klassisk eller modern?

Valet mellan en klassisk smoking eller en modern kostym beror på bröllopets stil och dina personliga preferenser. Tänk på platsen och temat för ditt bröllop när du gör detta val.

Vilken färg på kostymen är bäst för ett bröllop?

Marinblå och grå är populära val, men ljusare naturliga nyanser som grädde, stenfärg och ljusblå kan hjälpa dig att sticka ut. För ett sommarbröllop kan en svart kostym kombineras med vita eller grå accenter för en elegant look.

Kvalitet och material: vad ska du hålla utkik efter?

Var uppmärksam på detaljer som handgjorda knapphål, en slät kavajslagsrulle, självfoder, handgjorda kragar, riktiga hornknappar och manschetter. Materialkvaliteten är också viktig; välj ull, siden eller kashmir av hög kvalitet för komfort och hållbarhet.

Skillnad mellan billiga och dyra kostymer

Billigare kostymer är ofta tillverkade av syntetmaterial och har en mindre exakt passform. Dyrare kostymer, å andra sidan, är tillverkade av högkvalitativa material och har en passform som känns som en andra hud. Vill du veta hur du känner igen en dyrare kostym? Läs då också vår artikel: Hur känner man igen en dyr herrkostym?

Hur mycket bör du lägga på en bröllopskostym?

Kostnaden för en bröllopskostym kan variera kraftigt. I genomsnitt kostar en kostym av hög kvalitet mellan 300 och 1 500 euro. Tänk på hur ofta du kommer att bära kostymen efter bröllopet; om du planerar att bära kostymen oftare kan det vara mer fördelaktigt att investera i en dyrare kostym i det långa loppet. 

Letar du efter en herrkostym med utmärkt valuta för pengarna? Då har du kommit till rätt ställe på The Garrison. Eftersom vi säljer kvalitetskostymer online kan vi erbjuda relativt låga priser. 

Unika egenskaper hos bröllopskostymer

Bröllopskostymer kännetecknas ofta av sin färg och stil. De tillverkas vanligtvis i traditionella färger som grått, marinblått eller svart, som också passar för andra formella tillfällen. En fin grön kostym blir också allt vanligare. På så sätt ser du till att sticka ut som brudgum. Vill du veta mer? Läs då också vår blogg: Vad gör en kostym till en riktig bröllopskostym?

Är det okej att bära kostym utan slips?

För mindre formella bröllop kan en kostym utan slips vara ett snyggt och modernt val. Se bara till att resten av din outfit ser skarp och genomtänkt ut.

Vilken årstid är det? Detta har också ett inflytande

När du väljer bröllopskostym är det viktigt att tänka på vilken säsong det är. För ett sommarbröllop är lättare tyger som linne eller tunn ull idealiska. De ger andningsförmåga och komfort i varmt väder. För ett vinterbröllop är tyngre tyger som tweed eller tjockare ull ett bättre val eftersom de värmer mer.

Lokalens inverkan på din kostym

Platsen för ditt bröllop kan också spela en stor roll för valet av kostym. Ett strandbröllop kräver en mer avslappnad stil, kanske till och med en ljus linnekostym. En ceremoni på ett lyxhotell eller en historisk herrgård kräver däremot en mer formell och traditionell look.

Varför accessoarer kompletterar din bröllopskostym 

Rätt accessoarer kan ta din bröllopskostym till nästa nivå. Tänk på en snygg klocka, manschettknappar eller en ficknäsduk. Dessa föremål ger en extra sofistikerad känsla och kan till och med fungera som arvegods efter bröllopet.

Börja välja i tid

Börja leta efter din kostym minst tre till sex månader före bröllopet. Detta ger dig tillräckligt med tid för justeringar och säkerställer att du inte behöver fatta ett beslut i brådrasket. Försök att se till att din fysik förblir densamma efter köpet; börja inte plötsligt träna mycket eller försök att gå ner i vikt. Detta kan påverka kostymens passform. 

Ska du köpa en bröllopskostym? Prisvärd online på The Garrison

Om du letar efter den perfekta bröllopskostymen, tänk på The Garrison, din online-destination för eleganta och prisvärda bröllopskostymer. På The Garrison förstår vi att ditt bröllop är ett speciellt tillfälle och att du vill se ut från din bästa sida. Vårt omfattande sortiment erbjuder en mängd olika stilar, färger och storlekar, så du kommer garanterat att hitta den kostym som passar din unika stil och stämningen på ditt bröllop.