Vad är Thomas Shelbys riktiga namn?

Vad är Thomas Shelbys riktiga namn?

Den brittiska kriminalserien "Peaky Blinders" har fått en stor fanskara genom åren. En av de mest ikoniska karaktärerna i serien är Thomas Shelby, ledaren för Peaky Blinders-gänget. Men vem är den här mannen i verkligheten, och var kommer hans namn ifrån?

Vem är Thomas Shelby?

I den fiktiva världen av "Peaky Blinders" är Thomas Shelby en verklig Brummie, en infödd från Birmingham. En stor del av serien utspelar sig i denna engelska stads ghetton och skrymslen. Men utanför serien är Thomas Shelby en skapelse av seriens författare och det finns ingen historisk motsvarighet med samma namn.

Bakgrunden till Peaky Blinders

Namnet "Peaky Blinders" härstammar från en speciell egenskap hos gänget. Medlemmarna bar kepsar som innehöll rakblad. Dessa "kepsar" med rakblad användes som vapen för att skada eller till och med förblinda sina motståndare.

Kvinnorna i Thomas Shelbys liv

Thomas Shelbys kärleksliv har många vändningar i serien. I säsong 3 gifter han sig äntligen med Grace Burgess, hans stora kärlek. Men deras lycka blir kortlivad på grund av Graces tragiska död. Detta har en enorm inverkan på Tommys liv och hans mentala hälsa. Senare i serien ser vi Tommy kämpa med visioner av sin avlidna fru.

Vem är Tommy Shelbys fru?

Förutom Grace har Tommy haft relationer med flera andra kvinnor i serien. Men hans hjärta kommer alltid att tillhöra Grace, trots hennes för tidiga död.

Moster Polly: matriarken i familjen Shelby

En annan viktig person i Tommys liv är hans moster Polly, eller Polly Gray. Hon är Tommys ankare. Polly spelar en avgörande roll i gängets beslut och i Tommys personliga liv.

Peaky Blinders och deras kärlek till sprit

Peaky Blinders är också kända för sin förkärlek för starka drycker, särskilt irländsk whiskey. Denna preferens är inte bara ett kännetecken för de fiktiva karaktärerna i serien, utan hänvisar också till det verkliga irländska samhället i Birmingham och Black Country.

Peaky Blinders outfit

En viktig aspekt av serien är Peaky Blinders distinkta klädstil. Från de skräddarsydda kostymerna till de berömda "kepsarna" med rakblad, har Peaky Blinders en unik och igenkännlig look. Denna stil har blivit så populär att den till och med har lett till en trend inom modernt mode. Oavsett om du väljer att se ut som Thomas Shelby, Polly Gray eller någon annan i gänget är Peaky Blinders-dräkten ett statement i sig. På The Garrison säljer vi speciella Peaky Blinders outfits för män.

Thomas Shelby: en av de mest fascinerande karaktärerna 

Thomas Shelby är utan tvekan en av de mest fascinerande karaktärerna i TV-dramatikens värld. Även om han är en fiktiv karaktär representerar han en epok, en plats och en kultur som har djupa rötter i den engelska historien. Genom serien får vi en inblick i Peaky Blinders liv och den komplexa värld de levde i.

Beställ Peaky Blinders outfit? Prisvärd online på The Garrison

The Garrison hittar du den perfekta Peaky Blinders-outfiten för varje tillfälle. Med ett brett utbud av vintagekläder, accessoarer och skor kan du föreställa dig 1920-talets Birmingham. Beställ din favoritlook från Peaky Blinders redan idag och upplev charmen och stilen från en era full av stil.