5 tips för att välja den bästa herrkostymen

5 tips för att välja den bästa herrkostymen

En herrkostym är förmodligen det viktigaste plagget i din garderob när det gäller arbetskläder. Oavsett om det är en anställningsintervju eller någon annan dag på kontoret, får din kostym dig att sticka ut av alla rätt skäl. Men med så många olika alternativ på marknaden kan det vara svårt att välja vilken kostym som passar dig bäst. Den här artikeln tar upp fem saker du bör tänka på när du köper en ny kostym från The Garrison. Låt oss ta en titt på dessa tips och se om de stämmer in på dig

Vilken storlek ska jag ha på min herrkostym?

Storleken på den herrkostym du köper är oerhört viktig. En kostym som är för stor ser slarvig och illasittande ut. Om den är för liten ser den extremt obekväm ut och är svår att röra sig i. En bra tumregel är att prova kostymen med samma storlek på byxorna som du förväntar dig att bära den med. En kostym i konfektionsstorlek har alltid en annan storlek på byxorna. En klänning i storlek 50eu har till exempel byxstorlek 34. Om du har jeans i storlek 34. Chansen är stor att du behöver en kostym i storlek 50eu. Om du har jeans eller byxor i din storlek kan de komma väl till pass när du provar kostymer. Du kan då se vilken storlek som finns i dessa och ta hänsyn till det när du beställer din kostym. På The Garrison har vi även stora kostymstorlekar. Våra kostymstorlekar går upp till storlek 62. Vill du veta vilken byxstorlek som passar till vilken kostymstorlek? Vi har gjort en lista för dig nedan.

  • Kostymstorlek 44 har byxstorlek 28
  • Kostymstorlek 46 har byxstorlek 30
  • Kostymstorlek 48 har byxstorlek 32
  • Kostymstorlek 50 har byxstorlek 34
  • Kostymstorlek 52 har byxstorlek 36
  • Kostymstorlek 54 har byxstorlek 38
  • Kostymstorlek 56 har byxstorlek 40
  • Kostymstorlek 58 har byxstorlek 42
  • Kostymstorlek 60 har byxstorlek 44
  • Kostymstorlek 62 har byxstorlek 46

Om din kostym inte passar kan du titta på den här videon för att se vad du kan göra åt din kostym. Glöm inte att slå på undertexterna för videon. 

Hur vet jag att min herrkostym är av bra kvalitet?

Ett bra sätt att se om en herrkostym är av bra kvalitet är att känna på tyget. De små detaljerna i en kostym avslöjar mycket om dess kvalitet. Kontrollera sömmar, knappar och fickor för att se om de är ordentligt sydda och om de sitter bra. Du kan säga mycket om kostymens märke bara genom att titta på dessa små detaljer. Kostymens tyg bör också ge dig en bra uppfattning om dess kvalitet. Högkvalitativa tyger är mer slitstarka, känns mjukare och ser mer sofistikerade ut. Tyger av lägre kvalitet tenderar att vara styvare och flyter inte lika fint. Högkvalitativa kostymer tenderar också att hålla längre än billigare alternativ. Det är värt de extra pengarna att investera i ett dyrare tyg. Det håller längre och är bättre för vardagsbruk. På The Garrison har vi kostymer i mycket bra kvalitet och fina tyger. Vill du kolla in detta själv? Beställ då gärna med fri frakt och retur och kolla in kvaliteten på hemmaplan.

Vilken passform ska min herrkostym ha?

Det finns olika passformer du kan välja mellan. Du kan till exempel ha en slimfit-kostym. Som sitter tight mot din kropp. En slimfit-kostym ser väldigt sportig och elegant ut. Din kroppstyp bör dock matcha. Om du är väldigt smal är slimfit ett bra val. Har du en kroppstyp där magen är lite bredare än bröstkorgen? Välj då en regular fit. Den är något lösare och passar din kroppstyp bättre.

Vilken färg ska min herrkostym ha?

Det beror på tillfället och kostymens stil. Om du ska bära den på kontoret kanske du vill ha en mer formell färg som en grå eller mörkblå kostym. För en anställningsintervju vill du vanligtvis ha en marinblå kostym. För mer avslappnade tillfällen kan du bära en kolgrå eller svart kostym.

Vilka detaljer ska jag lägga till i min herrkostym?

En fin slips kan göra mycket för din kostym. En slips av högsta kvalitet som är matchad med herrkostymens färg kan verkligen få din kostym att sticka ut. Ett klassiskt fickur med ett fäste i västen kan också se bra ut. En snygg slips är en annan viktig detalj i en herrkostym. Se till att färgen är rätt och att skjortan under kostymen också matchar väl med herrkostymen och slipsen. Har din kostym ett tryck eller en ruta. Se då till att din skjorta är enfärgad. Så att det inte blir för mycket. Om du vill ha en klassisk look. Är det smart att lägga till en stickad slips. Letar du efter en kostym som ser klassisk ut i sig själv. Satsa då på en vacker tweedkostym.

3-delad eller 2-delad kostym?

De flesta herrkostymer är 2-delade, men 3-delade kostymer blir alltmer populära. Om du är osäker är det bäst att välja en tredelad herrkostym. På så sätt kan du alltid välja om du vill bära hela kostymen eller bara en del av den. En tredelad kostym består av en kavaj, en väst och byxor. Medan en tvådelad kostym bara har byxor och kavaj. Detta kan verkligen göra skillnad för din look. De material du väljer för din kostym kommer också att skilja sig beroende på typ. Som du kan se finns det många saker att tänka på när du köper en herrkostym. Oavsett om du köper en herrkostym för första gången eller byter ut din gamla, om du följer tipsen ovan bör du klara dig bra.

Vill du veta hur du känner igen en kvalitativ herrkostym? Klicka då också på länken. På så sätt hjälper vi dig så mycket som möjligt i din jakt på en lämplig herrkostym.