Vilken bröllopskostym passar min hudton?

Vilken bröllopskostym passar min hudton?

Förbereder du dig för den stora dagen och är osäker på vilken bröllopskostym du ska välja? Allt börjar med att du känner till din hudton och dina undertoner. Titta på ådrorna på insidan av din handled. Är de mer blå eller gröna? Blå ådror indikerar en kall underton, medan gröna ådror indikerar en varm underton. Har du båda? Då har du en neutral underton.

Vilka färger matchar din hudton?

Har du en kall underton? Då kommer kostymer i nyanser av grått, djupblått, smaragdgrönt och till och med lila förmodligen att se bra ut på dig. Undvik för mjuka pasteller och ljusa röda, orangea eller rosa färger, eftersom de kan få dig att se blek ut eller ge din hud en rosa glöd.

För varma undertoner

Personer med varma undertoner bör välja kostymer i jordnära toner som beige, kamel, gyllengult och olivgrönt. Ljusa och klara färger passar dig också, men undvik att bära alltför mörka eller mättade färger nära ansiktet.

För neutrala undertoner

Med en neutral underton har du fördelen att både kalla och varma färger ser bra ut på dig. Du kan alltså bära nästan vilken färg som helst, men den bästa effekten får du med färger som inte är för överväldigande.

Hur väljer jag rätt färg på min bröllopskostym?

Traditionellt väljer män marinblå, grå eller svart till sin bröllopskostym. Dessa färger är tidlösa och stilrena, men varför inte prova något annorlunda? Om du har en medelmörk eller mörk hudton kan ljusare naturliga nyanser som grädde, sten och ljusblått verkligen skilja dig från mängden. Vill du veta mer om hur du hittar rätt bröllopskostym? Läs då också vår blogg: Vad gör en kostym till en riktig bröllopskostym?

Gör ett uttalande

Ska dina brudgummar gå i enhetlig stil? Då kan du som brudgum välja att se lite annorlunda ut. En beige, tvådelad kostym med en krispig vit skjorta och loafers i mocka kan skapa en vacker, unik look.

Hur vet jag om en kostymfärg passar mig?

Det bästa rådet är att prova olika färger i naturligt dagsljus. Ta med en vän eller be om råd från ett proffs i butiken. De kan ofta mycket väl se vilka färger som passar just dig.

Spegla din personlighet

Din bröllopskostym ska inte bara matcha din hudton väl, utan också din personlighet. Känner du dig inte bekväm i färgglada eller iögonfallande kostymer? Då är det inget fel med att välja det klassiska. Det viktiga är att du känner dig bekväm.

Redo för den stora dagen

Valet av bröllopskostym är en viktig del av förberedelserna inför bröllopet. Den måste vara perfekt, för det är din dag! Ta god tid på dig, prova olika alternativ och välj något som du tycker bäst om och som du kan se dig själv i på din speciella dag. 

Ska min bröllopskostym matcha min partners klänning?

En vanlig fråga är om bröllopskostymen ska matcha brudens klänning. Även om det inte finns några fasta regler är det en fin gest att matcha delar av din outfit med din partners klänning. Det kan vara subtilt, till exempel en slips eller ficknäsduk i en färg som matchar klänningen, eller ett tyg som matchar i textur. Framför allt handlar det om att skapa en sammanhängande look som knyter ihop er som par.

Hur kan jag återanvända min bröllopskostym senare?

Din bröllopskostym är en investering för ett speciellt tillfälle, men det betyder inte att den ska samla damm i garderoben efter bröllopet. Tänk på att återanvända din kostym vid andra formella tillfällen, till exempel galor eller viktiga affärsmöten. En kostym av god kvalitet kan också bäras avslappnat; kavajen över en t-shirt med jeans för en smart-casual look, eller byxorna separat med en annan kavaj.

Hur viktigt är valet av tyg till min bröllopskostym?

Valet av tyg har stor betydelse för hur bekväm och snygg din bröllopskostym blir. För ett sommarbröllop rekommenderas lättare tyger som linne eller tunn ull eftersom de andas bättre. För ett vinterbröllop är det bättre att välja tjockare ull eller till och med en blandning med kashmir för extra värme och lyx. Var också uppmärksam på finishen; en subtil glans kan vara elegant, men undvik alltför glänsande tyger som kan se billiga ut.

Vad gör jag om jag vill avvika från traditionella färger?

För brudgummen som verkligen vill sticka ut är det ett spännande alternativ att välja en unik färg eller ett unikt mönster. Tänk djupgrönt, vinrött eller till och med ett subtilt mönster som rutigt eller randigt. Se bara till att färgen matchar din hudton och bröllopets inramning. Ett djärvt val kräver ofta mer uppmärksamhet på accessoarer och matchning med bröllopets övergripande tema. 

Har du inte köpt en bröllopskostym än? Beställ online på The Garrison

Har du inte kunnat välja din bröllopskostym än? Det är ingen fara! The Garrison erbjuder en omfattande onlinekollektion av högkvalitativa bröllopskostymer som passar perfekt för alla stilar och preferenser. Från klassiska snitt till modern design, vi har något för varje brudgum. Dra nytta av vår användarvänliga webbplats och utmärkta kundservice för att hitta den perfekta kostymen som passar din unika stil och hudton.