mama son brollyp

Vad ger du som mamma din son när han gifter sig?

Gratulerar, gratulerar! Din son ska gifta sig och det är ett underbart ögonblick i både hans och ditt liv. Som mamma vill du ge något speciellt som är både meningsfullt och användbart. Att hitta den perfekta bröllopsgåvan kan vara ett bra sätt att visa din kärlek och ditt stöd. Men vad ska man ge? Våra experter ger dig gärna tips. 

Hur väljer man en gåva som har ett bestående värde?

Det är inte lätt att välja en tidlös gåva som din son och hans partner kommer att uppskatta för evigt. Du kanske tänker på något personligt, som en fotobok. Fyll den med foton av speciella ögonblick i din sons liv. Det är en sentimental gåva som paret kommer att uppskatta i många år framöver. Välj en elegant design och se till att det finns plats för framtida minnen.

Vad ska jag ge om jag inte kan spendera så mycket?

Det är tanken som räknas, inte beloppet. Ett handskrivet brev som uttrycker dina känslor och önskemål för paret kan betyda oerhört mycket. Dela med dig av råd, minnen och dina drömmar för deras framtid tillsammans. Den här typen av gåvor kostar lite eller till och med ingenting, men det känslomässiga värdet är ovärderligt. Vill du ge pengar i gåva? Läs då också vår blogg med rubriken: Hur mycket pengar ger du din son när han gifter sig?

Hur ser jag till att min gåva är unik?

Personifiering är viktigt. En gåva med en personlig touch, till exempel ett skräddarsytt täcke eller ett konstverk som speglar deras gemensamma intressen, kan vara mycket speciell. Leta efter hantverkare eller lokala konstnärer för något riktigt unikt.

Tänk om min son och hans partner redan har allt?

Att ge bort en trevlig upplevelse i present kan vara ett bra alternativ. Överväg ett presentkort på en romantisk middag, en weekendresa eller en workshop som de kan göra tillsammans. Dessa upplevelser är ofta mer värdefulla än fysiska föremål. På så sätt får de ännu fler underbara minnen tillsammans som de kan se tillbaka på på ett roligt sätt. 

Hur inkluderar jag bröllopskostymen i min gåva?

Bröllopskostymen är en viktig del av den stora dagen. Överväg att ge bort tillbehör till bröllopskostymen, till exempel en lyxig slips eller eleganta manschettknappar. Det här är saker som din son kan ha på sig på bröllopsdagen och behålla som minnessaker senare.

Vad ska jag undvika när jag väljer gåva?

Se till att din gåva inte gör att du själv hamnar i rampljuset. Gåvan ska vara en hyllning till brudparet, utan att kompromissa med deras preferenser. Var försiktig med alltför personliga eller extravaganta gåvor som kanske inte faller i god jord hos dem.

Hur ska jag presentera min gåva på bästa sätt?

En vacker presentation kan göra stor skillnad. Slå in gåvan på ett snyggt sätt och lägg till ett personligt skrivet kort. Överlämna din gåva vid en tidpunkt som är både personlig och intim, kanske under en familjesammankomst före bröllopet eller under en privat stund på själva den stora dagen.

Kan jag ge en gåva tillsammans med min före detta partner?

Att ge en gåva tillsammans med din före detta partner kan vara ett underbart tecken på samhörighet på denna viktiga dag. Välj en gemensam gåva som visar att ni båda står bakom din son. Det kan vara något symboliskt, som ett konstverk som representerar familjen, eller något praktiskt som ett bidrag till smekmånaden.

Är det lämpligt att ge en gåva till huset?

Gåvor till hemmet är alltid en bra idé, särskilt om paret precis har flyttat ihop eller ska flytta. Välj något som de kan använda tillsammans, t.ex. en uppsättning handblåsta glas eller en vacker klocka. Se till att det är något som gör deras hem vackrare eller bekvämare.

Varför är det viktigt att ge en bröllopsgåva?

En bröllopsgåva från en mor till hennes son är mer än en enkel gest. Det är ett uttryck för kärlek, stolthet och stöd för hans nya kapitel. Gåvan visar att du finns där för honom och att du respekterar hans val och välkomnar hans partner.

Var och en av dessa gåvor kan bidra till att göra din sons bröllopsdag ännu mer speciell. Oavsett om du väljer något materiellt eller något känslomässigt är det viktigaste att din gåva kommer från hjärtat. Då är vi säkra på att din gåva kommer att lämna ett bestående intryck. 

Köper du en bröllopskostym till din son? Beställ online på The Garrison

När det gäller att välja den perfekta bröllopskostymen vill du ha något speciellt som återspeglar din sons stil. På The Garrison hittar du en omfattande kollektion av snygga bröllopskostymer som du enkelt kan beställa online. Med fokus på kvalitet, komfort och elegans kommer The Garrison att hjälpa din son att glänsa på sin stora dag. Bläddra igenom sortimentet och hitta den kostym som inte bara passar temat perfekt, utan också din sons personlighet.